Απονομή του βραβείου του ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο στο ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ

Βράβευση από το ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
14/05/2019
untouchables
Untouchables by PAMEMMAZI
12/09/2019

Την Παρασκευή 17 Μαΐου είχαμε την τιμή και τη χαρά να προβληθεί και να αναγνωριστεί το έργο μας από το Κέντρο για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε). Το βραβείο απονεμήθηκε στο ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ για τη συμβολή του στην ανάδειξη της τέχνης ως μέσο υποστήριξης των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο. Το βραβείο απένειμαν οι κυρίες Εύη Αλεξοπούλου – Βραχνού, Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος και Ιατρείου Πόνου του Γ.Ο.Α.Ν.Α. «Άγιος Σάββας» – KHN. “Νίκος Κούρκουλος” και Γεν. Γραμματέας της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. και Ευανθία Γεωργιάδη, Αναπληρώτρια Διοικήτρια και Αντιπρόερδρος Δ.Σ. του Γ.Ο.Α.Ν.Α. «Άγιος Σάββας».

«Όνειρό μου είναι να γίνει ό, τι γίνεται στους Αγίους Αναργύρους. Στο πλευρό μας έχουμε το Διοικητή και την Υποδιοικήτρια (του Αγίου Σάββα) και είμαι σίγουρη ότι του χρόνου, σε μία νέα εκδήλωση, θα υπάρχει και ο Άγιος Σάββας στην ταινία» είπε η κυρία Εύη Αλεξοπούλου – Βραχνού αναφερόμενη στο σύντομο video του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ που προβλήθηκε στην εκδήλωση και συμπλήρωσε «[…] το βραβείο αξίζει και στην Έμμα που μετέτρεψε το δύσκολο ταξίδι της σε έναν ύμνο για τη ζωή». Η κυρία Ευανθία Γεωργιάδη ευχήθηκε να υπάρξει «μια αρμονική συνεργασία» με το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ αφού υπάρχει ανάγκη και χώρος προσφοράς για όλους.

Με τα παρακάτω συγκινητικά λόγια προλόγισε ο κύριος Ιωάννης Ντίνος, Κλινικός Ψυχολόγος στο Γ.Ο.Α.Ν.Α. «Άγιος Σάββας», Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο της Ε.Α.Ε., το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ: «Η Έμμα μπόρεσε να συνδέσει την ασθένεια και το θάνατό της με τη ζωή. Ήδη ο λόγος της και αυτό που εκείνη ονειρεύτηκε βρίσκεται τώρα σε μια πραγματικότητα με την εξέλιξη που έδωσαν οι συνεχιστές της, η οικογένειά της και οι φίλοι της και όλοι αυτοί τους οποίους έπεισε ότι η ασθένεια μπορεί να συνδεθεί με τη ζωή. Το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ έχει κάνει μια πολύ σημαντική δουλειά σε πολλά επίπεδα. Σήμερα, το βραβεύουμε επειδή χρησιμοποιεί την τέχνη ως μέσο υποστήριξης των ασθενών, αλλά έχει κάνει και πάρα πολλά πράγματα – πάλι στο πνεύμα της Έμμας – που είναι τόσο σε έναν ακτιβισμό για την αποστιγματοποίηση της ασθένειας του καρκίνου όσο και στη συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας στην ψυχοκοινωνική ογκολογία, κάτι που κάνει ακόμα και εμάς – την επιστημονική κοινότητα – να ζηλεύουμε τις ημερίδες τους».

Το βραβείο παρέλαβε η κυρία Ελένη Τζαβάρα, Ιδρυτικό μέλος και Εκπρόσωπος του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ, το οποίο αφιέρωσε σε όλους τους εθελοντές που προσφέρουν καθημερινά τα προγράμματα στους Αγίους Αναργύρους. «Χωρίς αυτούς τίποτα δε θα ήταν δυνατό», τόνισε εκφράζοντας ευγνωμοσύνη στο έργο των εθελοντών.

Ευχαριστούμε θερμά το ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο, την Ε.Α.Ε. και τον Γ.Ο.Α.Ν.Α. «Άγιος Σάββας» για την τιμητική αναγνώριση του έργου μας. Με οδηγό το κοινό μας όραμα και τις ίδιες αξίες ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προάγουμΕΜΜΑζί την ψυχοκοινωνική ογκολογία.

Συγχαίρουμε τους διοργανωτές για την εξαιρετική εκδήλωση, καθώς και τους καλλιτέχνες και τις ομάδες που βραβεύτηκαν. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ Βυζιά, Λιόπη Αμπατζή, Ανιές Σκλάβου και Στέλιο Τατάκη, που αξίζει όλοι να παρακολουθήσουν.