“ΞΕΧΝΙΕΜΑΙ από τη μιζέρια της αρρώστιας”, της Μαρίας Νίκης Γεωργαντά για τον Ελεύθερο Τύπο
22/12/2018
«ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ» Εθελοντικά κοντά στους Καρκινοπαθείς
Παρουσίαση του “ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ” στην τηλεόραση της ΕΡΤ, 19/02/2019
19/02/2019

Χθες, 4 Φεβρουαρίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – Pierce College, φόρεσαν μαντήλια και έδωσαν το δικό τους μήνυμα κατά του καρκίνου!

Με το σύνθημα “I am more than a scarf”/”Είμαι πολλά περισόττερα από ένα μαντήλι” οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου εξαλείφουν το κοινωνικό στίγμα που περιβάλλει τον καρκίνο, διαδίδουν το μήνυμα ότι ο καρκίνος δεν ορίζει το άτομο που νοσεί και δείχνουν ότι το μαντήλι που πολλοί ασθενείς φορούν είναι σύμβολο δύναμης, όχι αδυναμίας!

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης “I am more than a scarf”, οι μαθητές των ομίλων εθελοντισμού του Λυκείου και του Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, Δάφνης Βλαχαντώνη και Χάρις Λοΐζου, με μπογιές, μαρκαδόρους και νεανική δημιουργικότητα ζωγράφισαν 400 μαντήλια. Άσπρα, μαύρα και γαλάζια υφάσματα μετατράπηκαν σε χρωματιστά μαντήλια γεμάτα με ελπιδοφόρα μηνύματα και πρωτότυπα σχέδια από τους μαθητές και τις μαθήτριες των ομίλων.

Στόχος των μαθητών ένας… να ευαισθητοποιήσουν τους συμμαθητές τους για ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που μας αφορά όλους, τον καρκίνο!

Οι δυνατότητες τρεις… 1) αγόρασε, 2) φτιάξε το δικό σου ή 3) φέρε από το σπίτι…αρκεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου να φοράς μαντήλι στο κεφάλι! Έτσι ακριβώς και έγινε! Δεμένα σαν μπαντάνα στο μέτωπο, σαν φιόγκος γύρω από αλογοουρές κοριτσιών, τυλιγμένα γύρω από το κεφάλι, τα μαντήλια φορέθηκαν με κάθε λογής τρόπο από κορίτσια και αγόρια!

Τι πιο ελπιδοφόρο από μαθητές και μαθήτριες που συνεργάζονται μεταξύ τους για να σχεδιάσουν μαντήλια και φορώντας τα να δείξουν ότι ο καρκίνος δεν στιγματίζει όσους νοσούν!

Ευχαριστούμε θερμά το Pierce College που πήρε την πρωτοβουλία να υλοποιήσει και να φιλοξενήσει αυτή τη δράση! Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην κα. Βλαχαντώνη που με τον ενθουσιασμό και την αστείρευτη δημιουργικότητά της γέμισε το σχολείο με μαντήλια και τις καρδιές των μαθητών με αγάπη και ενδιαφέρον για τους καρκινοπαθείς!

Είμαστε επίσης ευγνώμονες στο Πλαίσιο για την ευγενική χορηγία των μαρκαδόρων και των χρωμάτων, καθώς και στην P&G για την πρωτοβουλία της να καλύψει το κόστος των μαντηλιών που τα παιδιά χρησιμοποίησαν ως καμβά για να αποτυπώσουν το δικό τους μήνυμα ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου!

*Τα έσοδα από τα μαντήλια θα διατεθούν στην ενίσχυση της δράσης μας μέσα στα ογκολογικά νοσοκομεία.

Το stand πώλησης των μαντηλιών στο Pierce College