Συμμετοχή στην εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παράρτημα Αχαρνών – Φυλής

«ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ» Εθελοντικά κοντά στους Καρκινοπαθείς
Παρουσίαση του “ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ” στην τηλεόραση της ΕΡΤ, 19/02/2019
19/02/2019
Συμμετοχή του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ στην εκδήλωση “ΜΚΟ στην Ελλάδα”
01/04/2019
«ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ» Εθελοντικά κοντά στους Καρκινοπαθείς
Παρουσίαση του “ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ” στην τηλεόραση της ΕΡΤ, 19/02/2019
19/02/2019
Συμμετοχή του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ στην εκδήλωση “ΜΚΟ στην Ελλάδα”
01/04/2019

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε στην εκδήλωση με τίτλο “Ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος” που διοργάνωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Αχαρνών και Φυλής. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών στις 3 Φεβρουαρίου 2019.

Ομιλητές και διοργανωτές στο τέλος της εκδήλωσης.

Το πάνελ απαρτιζόταν από τον κ. Γιάννη Ντίνο, κλινικό ψυχολόγο, και υπεύθυνο του Κέντρου για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, την κ. Εύη Ντάλη, στρατιωτικό ψυχολόγο και την Εύα Γρηγοριάδου, εικαστική ψυχοθεραπεύτρια του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ. Οι τρεις εισηγητές μίλησαν για τους τρόπους με τους οποίους ο ασθενής και το περιβάλλον του μπορεί να λάβει ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις ψυχοσωματικές αλλαγές που επιφέρει ο καρκίνος και την ανάγκη για παροχή ψυχικής φροντίδας μέσα από αναφορά σε μαρτυρίες ασθενών. Στη συνέχεια, η Εύα Γρηγοριάδου παρουσίασε τη σειρά δράσεων του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ, εστιάζοντας στα προγράμματα δημιουργίας, τέχνης και ενημέρωσης που προσφέρουν το πλαίσιο για την ψυχοκοινωνική φροντίδα, ενημέρωση και ψυχαγωγία των ασθενών και των συνοδών τους μέσα στο χώρο του νοσοκομείου. Όπως ανέφερε η Εύα Γρηγοριάδου, τα προγράμματα αυτά βοηθούν τους συμμετέχοντες να “εκφραστούν, να επικοινωνήσουν και να ενημερωθούν” για ζητήματα που συμβάλλουν στη σωματική ευεξία τους, με απώτερο στόχο την “αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους” κατά τη διάρκεια της θεραπείας.


H Eύα Γρηγοριάδου, εικαστική ψυχοθεραπεύτρια του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ, παρουσιάζει τις δράσεις μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο. Καζανά, Πρόεδρο του Παραρτήματος Αχαρνών και Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, για την πρωτοβουλία του να μας εντάξει στο διάλογο για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών προκλήσεων με τις οποίες έρχονται συχνά αντιμέτωποι/-ες οι ασθενείς, οι οικογένειες ή οι συνοδοί τους κατά τη θεραπεία και την αποθεραπεία.