Εκδήλωση “Θεραπεία μέσω τέχνης”
14/05/2019
Βράβευση από το ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
14/05/2019

Όταν δε μπορούμε εμείς να πάμε στο μουσείο, το μουσείο έρχεται σε μας!

Μα, πώς; Έτσι απλά ??

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 11:00, ασθενείς, συνοδοί, γιατροί, νοσηλευτές και εθελοντές “μεταφερθήκαμε” όλοι μαζί στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών για να περιηγηθούμε στους χώρους του και να απολαύσουμε τη μόνιμη συλλογή του. Η δράση «Εικονικό Μουσείο» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και εξωστρέφειας του Μουσείου και υλοποιήθηκε στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» σε συνεργασία με το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ προκειμένου να προσφέρουν από κοινού σε όσους δεν έχουν την ευκαιρία να έχουν φυσική παρουσία στο Μουσείο λόγω της παραμονής τους στο Νοσοκομείο, μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία, χωρίς όρια και κοινωνικούς περιορισμούς.

Μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης ψηφιακής περιήγησης (VR tour) και με τη χρήση Γυαλιών Εικονικής Πραγματικότητας, οι ενδιαφερόμενοι – νοσηλευόμενοι, συνοδοί αλλά και ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό –  «επισκέφθηκαν» το Μουσείο και τις συλλογές του, περιηγήθηκαν εικονικά στους χώρους του και είδαν «από κοντά» έργα τέχνης και εκθέματα από την μόνιμη έκθεση.

Η δράση συμπληρώθηκε από παρουσίαση της Ιστορικού Τέχνης, Ευαγγελίας Νάκα, με θέμα «Μόδα και Τέχνη», με ενεργή συμμετοχή του κοινού.

*Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης “Εικονικό Μουσείο” που υλοποιείται από το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών με την υποστήριξη του Ίδρυματος VodafoneLeriva και iStaging.