Συνέντευξη με την Ευγενία Ελευθεριάδου

Newsletter Δεκέμβριος 2017
Newsletter Δεκέμβριος 2017
11/01/2018
Newsletter Ιανουάριος 2018
16/02/2018

1. Τι σε γεμίζει περισσότερο στην εθελοντική δράση σου;

Γνωρίζεις τους ανθρώπους σε μία πολύ ανατρεπτική περίοδο της ζωής τους. Στο νοσοκομείο έρχονται για ζητήματα που αφορούν την υγεία τους. Και όμως εσύ βρίσκεσαι εκεί για να τους θυμίζεις πως η ζωή έχει και την όμορφη πλευρά της. Με το να τους ενημερώνω και να τους παροτρύνω να συμμετέχουν σε κάποια δραστηριότητα αισθάνομαι Το ότι μπορώ να προσφέρω χαμόγελα!
πως προσφέρω στο να μην ξεχνούν τη χαρά της ζωής.

Όλοι χρειαζόμαστε μία παρότρυνση και μία στήριξη σε μία δύσκολη περίοδο που έχουμε στη ζωή μας.

2. Πες μου μια εμπειρία που σε άγγιξε περισσότερο στην ανάμειξή σου με το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ;

Είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο μια!

  • Δραστηριότητα Yoga: κατέβηκαν στην αίθουσα 5 γυναίκες που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Στο τέλος της δραστηριότητας και αφού πλέον γνωρίστηκαν, είπαν πως θα περιμένει η μία την άλλη να ανέβουν στα δωμάτιά όπου νοσηλεύονταν παρέα! Τις συνόδεψα μέχρι το ασανσέρ, πατάω το κουμπί και περιμένω. Οι ίδιες συνομιλούν και λένε τι ωραία που πέρασαν και πόσο ευχάριστο διάλειμμα ήταν για αυτές η δραστηριότητα. Το ασανσέρ ήρθε, μπήκαν όλες μέσα και καθώς έκλειναν οι πόρτες η εικόνα που μου έχει αποτυπωθεί στο μυαλό είναι 5 δυναμικές γυναίκες με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους.
  • Ένας νοσηλευτής του νοσοκομείου, ο οποίος άκουσε για το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ, εμπνεύστηκε και ενδιαφέρθηκε να μάθει παραπάνω για τις δράσεις του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ. Πέρα από νοσηλευτής είναι και Ζωγράφος! Θέλησε λοιπόν να γίνει εθελοντής και μέλος της ομάδας του ΠΑΜΕΜΑΖΙ προσθέτοντας τη δραστηριότητα της Ζωγραφικής στο πρόγραμμα. Το ΠΑΜΕΜΑΖΙ εμπνέει και άλλους ανθρώπους.
  • Δραστηριότητα «Κινηματογράφος και Συζήτηση», συνοδός μετά το τέλος της δραστηριότητας:
    «Ήμουν νυσταγμένος, βαρύς και έκανα άσχημες σκέψεις. Με την παρότρυνση της ανηψιάς μου ήρθα. Τώρα αισθάνομαι ζωηρός σαν να ξύπνησα, οι μπαταρίες μου γέμισαν! Πάω να πώ στη μητέρα μου ό,τι έμαθα και συζητήσαμε εδώ σήμερα, θα της αρέσει πολύ! Ευχαριστώ!

Συνειδητοποίησα ότι πέρα από τους ασθενείς, μεγάλη ανάγκη για ένα διάλειμμα έχουν και οι συνοδοί οι οποίοι μπορούν να έρθουν να απασχοληθούν δημιουργικά και να μπορέσουν να επιστρέψουν στο συγγενή τους με περισσότερη δύναμη και αυτό να του το μεταδώσουν!

3. Κατά τη γνώμη σου, ποιά είναι η πιό σημαντική προσφορά του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ;

Το ότι πράγματι πληρεί το σκοπό της να μπορεί να γεμίσει δημιουργικά τις ατελείωτες ώρες που περνάνε οι ασθενείς αλλά και οι συνοδοί τους μέσα στο νοσοκομείο. Αισθάνομαι πως οι συμμετέχοντες πράγματι με τις δραστηριότητες απορροφώνται, ξεφεύγουν, δυναμώνουν, αποφορτίζονται και ταξιδεύουν στον αισιόδοξο κόσμο του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ.

4. Πές μου μια ευχή που έχεις για το μέλλον του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ.

Εύχομαι να συνεχίσει να έχει το πάθος, την όρεξη και το δυναμισμό που έχει τώρα για να μπορέσει να μεγαλώσει η ομάδα του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ ώστε να συνεχίσει το σημαντικό του έργο και σε άλλα νοσοκομεία. Από τη συναναστροφή μου με τους συμμετέχοντες και με τα σχόλιά τους, βίωσα πόσο πολύ έχουν ανάγκη την παρουσία του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ αλλά και πόσο πολύ τους δίνει δύναμη για να μπορέσουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Εύχομαι το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ να μπορέσει να κρατήσει τις αξίες του, τη συνέπεια, την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό που έχει δείξει μέχρι σήμερα, να δυναμώσει και τη δύναμη αυτή να τη μοιραστεί να τη μεταδώσει.