Ρεφλεξολογία

images
Η Ρεφλεξολογία είναι μια εναλλακτική, θεραπευτική μέθοδος που απαλλάσσει ή ανακουφίζει το άτομο από τον πόνο, ενεργοποιώντας συγκεκριμένα σημεία του σώματος μέσω μαλάξεων και της πίεσης που ασκείται από τον θεραπευτή. Η βασική αρχή της Ρεφλεξολογίας είναι ότι στα χέρια και στα πόδια αντικατοπτρίζεται με ακρίβεια το ανθρώπινο σώμα και όλα τα όργανα από τα οποία αποτελείται. Ασκώντας πίεση ή μαλάσσοντας συγκεκριμένα σημεία μπορεί να επαναφέρει ο θεραπευτής το σώμα του πάσχοντος σε ισορροπία, να κάνει το ίδιο το σώμα «θεραπευτή» του εαυτού του. Μέσω των μαλάξεων στα άκρα, δημιουργείται υπεραιμία και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ ο ανοσοποιητικός μηχανισμός ενισχύεται και τονώνεται. Μέσω της ρεφλεξολογίας μπορεί να πραγματοποιηθεί παύση ή ανακούφιση από τον πόνο (πχ: πονοκέφαλος και ημικρανίες).  
Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, μέσω της συστηματικής θεραπείας μπορούμε να μειώσουμε τα επίπεδα άγχους και στρες. Σύμφωνα με μελέτη για το εάν είναι δυνατόν η συγκεκριμένη θεραπεία να καταπραΰνει τα συμπτώματα ασθενών με καρκίνο, το 31% των ογκολογικών ασθενών στο Ηνωμένο Βασίλειο επωφελούνται από κάποια μορφή εναλλακτικής θεραπείας, όπως η ρεφλεξολογία (Reflexology for Symptom Relief in Patients With Cancer των Wilkinson et all 2008). Πολλοί ογκολογικοί ασθενείς αισθάνονται στρες, ενώ το 75% αισθάνονται πόνο (U.S. Department of Health and Human Services, 1994). Αυτοί οι ασθενείς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το στρες και τον πόνο σαν χρόνια προβλήματα.

Το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ σε συνεργασία με το Iατρείο Πόνου του Γ.Ο.Ν.Κ προσφέρει εντελώς δωρεάν συνεδρίες ρεφλεξολογίας. Συμβουλεύουμε τους ασθενείς πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους εάν ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Μαρτυρίες Συμμετεχόντων

  • Πολύ ενδιαφέρουσα και χαλαρωτική
  • Ενδιαφέρουσα, χαλαρωτική, ψυχοθεραπευτική
  • Πολύ καλή
  • Καταπληκτική, με βοήθησε πολύ στο σώμα και στην ψυχή η ρεφλεξολογία.